Tuesday, February 1, 2011

Antara Ketakutan dan Kesedihan

  Assalamualaikum semua. apa khabar? sihat?ok2..bagus..hari ni, adala sikit cerita yang aku nak kongsikan bersama.huhuhu..Ok, ceritanya camni. Malam semalam, masa aku kat Seksyen 7 Shah Alam, tiba-tiba je my beloved mother called me. aku ingatkan ada pe la.rupa-rupanya, rumah kesayangan kami sudah dinaiki AIR?!!dan sekarang mereka kat pusat pemindahan banjir.adoyai..bagai nak gugur jantung aku bila dengar. yela, bukan pe, trauma dengan banjir besar sebelum ni pun belom hilang lagi.aku ingatkan rumah kami xkena.yela, dah bulan 2 kan?sape yang target akan BANJIR kan?tapi tula..dah dinamakan kuasa Allah Taala, yang boleh tentukan kat mana and bila2 masa je nak banjir kat ne, membuatkan aku tersedar dan redha dengan ujian semua benda ni. yela,mungkin ada hikmah yang menanti kepada keluarga kami.mana tahu kan?lagi pun, bukan kami je, hampir semua kawasan penduduk di sekitar lembah Sg.Muar pun turut terjejas sama.lagila,kepada kaum Tionghua yang  bakal menyambut Tahun Baru Cina lagi berapa hari ni,mesti sedih and frust.yela,segala persiapan nak sambut tahun baru cina rosak.hermm,nak tengok gambo banjir?nanti aku balik cuti ni, aku uploadkan ye.hu2


    And then petang tadi, aku  g ke moot court at my faculty.nak tengok mooting for class LWA02E (kelas Shakirah Abazah) punya gaya2 yang boleh aku applykan nanti untuk my turn pulak.serius..cuak aku tengok. my lecturer asking on that moment jugak.aje giler.kalo akula, macam mana eh?hopefully  x jumpy kat situ nanti.tahniah kepada my friend, Ros, coz been awarded as the best mooter for the tournament.hu2.aku harap, walopun xdapat jadi the best, it is okay if I can manage to control my nervous and show the best that I can.doakan aku ye..

                                                                                                     

notamusafir: hopefully, tak gelebah sampai blur nak cakap pe..

1 comment:

SuhadaMz said...

takziah buat napi n family..
byk2 sbr ek..jge diri leklok!!

gudluck for mooting cmpetition!