Tuesday, January 25, 2011

Konflik Dinner

  Assalamualaikum dan selamat sejahtera untuk anda semua walaupun dimana sahaja anda berada.herm, dengar je tajuk entri kali ni, pasti korang rasa aku ada masalahkan?erm, actually ada.

   Ceritanya macam ni, dalam hujung bulan Februari ni nanti, semua budak2 Asasi 2010/2011 kena attend for the dinner.huh?!dengar dinner aku dah seronok dah coz  sebelum ni aku belom pernah lagi pergi mana2 dinner yang dibuat kat dewan konvensyen..kalo dulu kat sekolah, majlis jamuan yang tertinggi pun duduk kat Dewan Makan kesayangan sekolah aku, kat bahagian VVIP. tu jep. tapi kali ni, aku rasa memang grand(pada akula), majlis dibuat kat Dewan Konvensyen Shah Alam or SACC Mall. memang grand giler la.siap ada table and persembahan. aku dah excited giler dah ni. masalahnya timbul bila masa waktu penentuan seat untuk meja waktu dinner nanti.

  My beloved class rep( miss H) kata,kena tulis nama kat kertas untuk duduk mana nanti waktu dinner.satu meja ada sepuluh orang. Hai, masalah ni? getus hati aku.aku xtau nak duduk mana.aku xjanji lagi nak duduk mana..tau2 jep, nama aku dah de dah.Tapi, aku nak duduk dengan orang lain.Masalahnya, si tukang tulis nama and d group yang dah lobi aku tiba2 jep emo and cakap, benci kau (aku)..eh, dah pe kes?hermm..sekarang ni aku xtaula sama ada dia n mereka marah kat aku or what?pening2..susah betol nak jaga hati semua pihak..xboleh ker xpayah tulis2 nama semua ni..nanti masa dinner, kita datang dan terus je duduk kat mana2 meja yang available..herm..masalah..masalah..


kata musafir: cuba nak bergembira kat sana sedangkan ada pihak yang makan hati..

4 comments:

hans said...

buat biasa jer
kita memang xdapat puaskan hati semua orang

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

SuhadaMz said...

don't worry..ad hikmah..lg pon dinner ni kn whole nite.still ad byk masa nk jumpa,chat or taking pic wif those yg Napi nk jmpe,chat or whatever la even x 1 meja.. whatever it 'll be,just enjoy it!!

Muhammad Hanafi B Haron said...

Hans: ko tepat.hu2..bkn semua hati kita dapat jaga

miss su: tula pasal..hehe.nanti kita jumpa ye kt dinner nanti..

SuhadaMz said...

hehe..ok =p