Tuesday, January 11, 2011

11111: Dato' Siti Nurhaliza Bt Taruddin





 Assalamualikum dan selamat sejahtera buat anda semua walopun dimana jua anda berada..Hopefully kowang semua dalam keadaan sihat sejahtera..btw,hari ini,pada tanggal 11 Januari 2011 atau lebih sinonimnya, 11111, merupakan ulang tahun hari jadi seorang penyanyi yang amat aku suka and adorable?!so,untuk entri kali ini,aku dedikasikan khas untuk seorang insan ini.walopun aku tau,dia mungkin xkan baca,but at least, it is a sign of my appreciation towards her..Orang itu tidak lain tidak bukan ialah Dato' Siti Nurhaliza Bt Taruddin.

    First of all, wanna wish u, happy birthday?!semoga hidup anda sentiasa dirahmati dan sentiasa diberkati oleh Allah Taala. Semoga sentiasa maju dalam setiap bidang yang baru diceburi dan sentiasa memberi sesuatu yang baru untuk industri seni..Hiraukan segala kritikan dan cacian orang kerana kita tahu,dalam dunia ini,xsemuanya sentiasa sukakan kita..betol x?hehehhee






   so,macam mana aku boleh minat si Siti ni?first of all,mula2 memang aku xminat sangat pada mula2 Siti muncul kat industri seni ni.aku lebih suka Ziana Zain.menyampah bila setiap kali je anugerah pe2 pun,mesti siti bolot..tapi,entah macam mana, lepas je dia menang banyak2 tu, cara pembawakan diri dia yang sangat bersederhana and merendah diri membuatkan aku 'melihat' siapa siti ini dan mengapa sampai sekarang,semua orang sayangkan dia ni..sampaikan dia nak kahwin dengan siapa pun,semua orang turut nak ikut sama menentukan jodoh dia..sampai lagu Biarlah Rahsia tercipta untuk menggambarkan perasaan beliau pada waktu tu.padahal itu terserahla pada tuan empunya badan.tengok tu betapa kuatnya aura insan yang bernama Siti Nurhaliza ini.dek kerana aura dia juga,nama dia jugak dah sinonim dengan negara seberang sampai pernah ada statement cam ni "gayang Malaysia,selamatkan Siti Nurhaliza"..huh?!memang berpengaruh betol insan ni..



Siti masa sekolah dulu2

Siti dulu2

Sebelum kahwin

lawakan?

bersama Dato K..hehehehe

sekarang still maintain je kan?
         Antara kejayaan2 Dato Siti kita ni yang buat impress gila-gila adalah
  • Mase dia perform dengan Gareth Gates MTV Asia 2004, MTV Asia 2005 yang turut berkongsi pentas bersama Kelly Clarkson
  • Membuat persembahan kat Royal Albert Hall London 2005
  • Menang banyak kali kat AIM
  • 13 kali berturut2 memegang trofi Penyanyi Wanita Popular dan 7 kali menang Bintang Paling Popular dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian.

Bintang Paling Popular ABPBH09
  

  So apa2 pun,thanks a lot kepada Siti Nurhaliza kerana melalui dia, ia telah memberi aku banyak inspirasi dalam hidup ini.so, semoga Siti sentiasa maju dalam bidang seni ini dan terus menjadi legenda..

p/s: masih lagi tercari-cari,siapa yang akan menjadi penyanyi kesayangan ramai jika Siti mengundurkan diri dari bidang seni suara ni...

No comments: