Sunday, November 28, 2010

Harry Potter and The Deathly Hallows

  Assalamualaikum...salam sejahtera..salam kemaafan buat anda semua walau dimana anda berada..sorry sgt2 coz mmg lama gile xupdate something kt sni..sejak balik dr cuti sem  hari tu,xde masa nk tulis kt blog ni..so aku nk cerita la cket psl tajuk entri ari ni..pasl harry potter ni hah..aq rse,cite ni mmg dh jd cm pandemic kt seluruh dunia..so aq ngn excitednyer pergila tgok ari Sabtu lepas..walopn dh dekat seminggu cerita ni dityangkn kt wayang,aq mmg xberkesempatan nk yg tgok,so sementara kuliah blom start n kerja pn xbrlmbk2 lg,baik aq pergi..cadangyer aq nk g tgok kt Suria KLCC,n then trus ke jln TAR,tp memandng kpd faktor kewangan yg semakin sempit,aq putuskan untuk nk g kt Sunway Pyramid jep.dkat n jimat cket tmbng.sowi ek haziq coz trpaksa batalkn plan yg xbrp awal sgt wt..so,kami (aq,haswan n muslihah kholid) pergila ke Sunway..

   so,mse kt wayang 2,aq tgok rmai jgk owg yg dtg nk beli tiket wayang..pnjg jugak la kna beratur.mus ngn aq nk tgok Harry Potter.haswan nk tgok rapunzel.so kami split la..mase tgh tgok timeline,tiba2 aq trgelak..dlm senarai 2,xde plk cite 2ALAM,arahan DDR 2..hu2.aq bkn nk tgok cite2 pn.ha2..tp sebelum nk tgok harry potter 2,ad lg dugaan yg aq kna tempuhi dgn sabar..bas nk ke sunway 2 padat cm inti sardin..aq trpaksa berdiri di bhgian tangga dgn sabarnya...tp kepenatan aq berdiri itu sgt berbaloi bile aq tgok citer ni..mmg best n superb..xrugi byr tiket nk tgok..penuh dgn aksi n ianya sebijik cm apa yg aku bce kt buku (aq xteror sgt BI,jd bce yg melayu pnya pn jadila).part diowg(Harry,Hermione,Ron) cri Horocrux(bnda yg Voldemord simpan 7 nyawa dia),waktu diaowg ceroboh kementerian sihir dsb.aq rse mmg kowg rugi kalo xtgok citer ni..mmg best aq ckp?!!aq mmg xsabo nk tgok part 2 plk..mmg bagus dia split kn cite ni jd 2 bhgian..bru faham n xtergesa2..xcm siri2 sebelum ni,bnyk cut n tergesa2 je aq tgok.tgok sek Hogwarts,terasa cm kembali ke zaman sekolah plk..yela diaowgkn ad rumah pasukan masing2..Gryffyndor(merah-singa),Hufflepuff(kuning-badger),Ravenclaw(biru-helang) dan Slytherin(hijau-ular)..best je rse..kalau la sek kita dulu2 pn pakai magik,cmnela agaknyer kn?


dimana2 tidak selamat


kalo ni jd lencana sek kowg,gempak x rasanyer?


  tp.dlm keseronokn aq tgok citer ni,ad jgk bnda2 yg xseronok yg berlaku..mse nk balik,xpayah ceritala..sekali lag kena bersesak2 dlm bas...dh lumrah dok bndar kn..tp,dlm sempit2 2,adala berlaku satu insiden yg amat menarik..mase aq tgh tension berdiri smpai kaki aq lengguh,dpn aq ad la sekumpulan dak2 laki n 2 owg dak perempuan..pd pemerhatian aq,diaowg ni xknal antra satu sama lain..buktinya..

       "siapa nama awak?" si perempuan brtanya
       "helmi" jwb salah seowg laki dlm group tu
       "helmy@helmi?" tnya balik dak perempuan 2 balik...

  aq xkisahla kalo nk berkenalan dlm suasana sempit2 ni kn..tukar2 nma n add dlm facebook or what eva..non of my business.tp yg aq pelik 2,xsampai brp minit jep kenal,dh mesra gila..nk smbut bezday sama2 la,nk tgok wayang sama2 la,tgok2 gambo,pegang2..dlm hati aq ckp "wah,bru kenal,trus jep ajak kluar nmpk?"..yg aq pelik,cmnela bleh trus rapat cm2 sekali..or mungkin 2 adat resam dak2 kt bandar?yela,aq ni kn still cm dak2 kg lg..tp tula,perempuan sepatutnya lebih berhati2 dlm setiap perkenalan dan tak terus mesra cm 2 owg td..aq rse,perempuan harus sentiasa mnjaga adab mereka dan sentiasa sopan santun..herm,entahlah..jgn sudah terhantuk bru tergandah sudahla..

No comments: